“Mitt Liv” handlar om tre tjejer som växer upp tillsammans. De lovar att alltid finnas där för varandra, vad som än händer. Livet blir, som vanligt, inte så enkelt som en naivt tänker som barn och olika livsöden skiljer de tre vännerna åt. Vi följer vännerna och deras familjer genom livet. Fokus hamnar främst på deras barn som växer upp med olika förutsättningar. Hur påverkar förlust och sorg en familj? Hur påverkar föräldrars och samhällets krav på att lyckas? 

Hur hjälper man någon som inte längre vill leva? Kan fördelarna med en aspergerdiagnos vara den avgörande faktorn i lösningen på andras problem. Kan fördelarna med en psykisk diagnos göra världen lite lyckligare?

Var tredje svensk har någon gång drabbats av psykisk sjukdom och det är förenat med många fördomar, stigma och utanförskap, men egentligen finns förmågor att avundas. Om människor med psykisk ohälsa ges större möjlighet att integreras i samhället skulle vi se fler innovationer. Vi pratar ofta om behovet att tänka utanför boxen, men i själva verket är det i väldigt liten utsträckning “vanliga människor” kan förmå sig till det. Många människor med psykisk diagnos har däremot en speciell förmåga att se saker på ett annat sätt.

“De har en oförmåga att tänka innanför boxen men en förmåga att tänka utanför” och därför är de en stor tillgång om vi låter dem komma in och tar oss tid att förstå att det kanske är VI som behöver stöd. Inte de.

Nu bryter vi tystnaden och lyfter samhällets mest tabubelagda områden.


 

 

 

COACHER

 

LINDA MATTSSON KLEDZIK

REGISSÖR, MANUSFÖRFATTARE

 

Portratt_3300x2550_30.jpg

MARI FROM

MARKNADSFÖRING

INSPICIENT

PONTUS ENBOM BODIN

LJUDTEKNIKER, TEKNIKCOACH

  

CHRISTOPHER RASIMUS

TEATERCOACH

REGI

HANNA STADELL MELLBIN

LÅTSKRIVARE, SÅNGPEDAGOG

padre-e-hijo-manos.jpg

HÅKAN MJÖRNHEIM

ORKESTERLEDARE